SSF ställer in samtliga ungdoms- och juniortävlingar

 
Folkhälsomyndigheten har presenterat nya regler och riktlinjer kopplat till att begränsa smittan av Covid-19, vilket får till följd att Svenska Skidförbundet från och med 1 mars 2021 ställer in samtliga ungdoms- och juniortävlingar.

 

Folkhälsomyndighetens riktlinje är att idrottsrörelsen helt bör avstå från att arrangera eller delta i matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. Detta grundas på det rådande allvarliga smittläget. Det tidigare undantaget att enstaka matcher eller tävlingar för barn födda 2005 har kunnat genomföras, hävs från och med 1 mars, fram tills dess att smittläget är bättre.

Detta innebär att samtliga Svenska Skidförbundets ungdoms- och juniortävlingar i Sverige ställs in från och med den 1 mars 2021, vilket även inkluderar USM och JSM.

– Vi har de senaste dagarna kunnat ta del av regeringens och Folkhälsomyndighetens skärpta riktlinjer för att komma till bukt med smittspridningen av Covid-19. Vi förstår att läget är allvarligt och kommer så klart att följa gällande regler och riktlinjer. Samtidigt är det viktigt att vi som idrott inte ska behöva drabbas hårdare än andra liknande verksamheter som bedriver i stort sett samma verksamhet, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet.

Svenska Skidförbundet har en kontinuerlig dialog med Riksidrottsförbundet och har förmedlat förbundets syn på vikten av att särskilja förutsättningar för olika idrotter. Vi har även lyft exempel på aktiviteter som i dag bedrivs i idrottsanläggningar, men där idrottens tävlingsverksamheten nu tvingas stänga ner. Riksidrottsförbundet har i sin tur löpande kontakt med Folkhälsomyndigheten.

– Det är lite otydliga budskap i de regler och riktlinjer som tas fram. Att åka skidor på sportlovet i till exempel en slalombacke är tillåtet, men att göra exakt samma sak i en avgränsad del av backen med tidtagning, ja då är det inte tillåtet. Det riskerar att urholka förtroendet för de regler och riktlinjer som tas fram. Det är skillnad på att bedriva verksamheten ute och på stora områden, som vi gör inom skid- och snowboardidrotten, mot att till exempel vara inomhus, fortsätter Ola Strömberg.

Svenska Skidförbundets tävlingsverksamheten för ungdomar och juniorer stängs, men det är fortfarande möjligt att i förenings- och klubbmiljö bedriva träning.

Denna nya information påverkar inte elitverksamheten inom förbundet.

 

Frågor rörande detta beslut hänvisas till Svenska Skidförbundet.
Till e-post adress: corona@skidor.com

 

 

Nyheter

Volkswagen Cup – Inställt

Det rådande läget och den ökade smittspridningen gör att Gällivare Skidallians inte ser möjligheter i...
Läs mer

SSF ställer in samtliga ungdoms- och juniortävlingar

Folkhälsomyndigheten har presenterat nya regler och riktlinjer kopplat till att begränsa smittan av Covid-19, vilket...
Läs mer

Glädjande nyheter!

Gällivare Skidallians fortsätter arbetet med att förbereda för Junior-SM, 22 – 28 mars.  Ett gediget...
Läs mer

Samarbetspartners

Samarbetspartners