Volkswagen Cup - Inställt

Det rådande läget och den ökade smittspridningen gör att Gällivare Skidallians inte ser möjligheter i att arrangera tävlingarna i Gällivare.
 
Kort efter beskedet som löd att regionens smittskydd avråder från att hålla tävlingar såsom läget är och förväntas vara de kommande veckorna togs beslutet att ställa in VW-cuptävlingarna i Gällivare.
 
– Detta får givetvis tråkiga konsekvenser för hela VW-cup. Tävlingarna i Gällivare skulle bli avslutande för säsongen, säger Daniel Fåhraeus, som är Längdchef på Svenska Skidförbundet.

Skidförbundet har nu på morgonen beslutat om att söka en ny arrangör som skulle kunna, på kort varsel, arrangera en avslutande VW-cuptävling. Förutsättningarna för att hitta en alternativ arrangör finns men tiden är en avgörande faktor. De datum som är aktuella är 20-21 mars alternativt 27-28 mars.

-Vi tycker det är oerhört tråkigt att hamna i denna situation. Tävlingarna har förberetts med stort och brett engagemang och jag är övertygad att om det allmänna Corona läget hade varit gynnsammare hade vi erbjudit väldigt fina tävlingar i Gällivare, säger Leif Johansson från Gällivare Skidallians.